Vanaf 100 EUR gratis verzending!

Wood & Food steunt de lokale Javaanse economie


Wood & Food - Making off

Ontdek hoe jij met de Prananatha Wood & Food-collectie de lokale Javaanse economie steunt
Kwaliteit én duurzaamheid, dat is niet altijd even makkelijk te vinden. Met de Prananatha Wood & Food collectie slagen Kurt en Isabel erin beiden te combineren.

Een kleine 10 jaar geleden brachten ze al regelmatig schaaltjes en eetgerei mee uit het prachtige Indonesië.
Die voegden ze als extraatje toe aan de bestaande Prananatha meubelcollectie.
De interesse van klanten naar het kwalitatieve houten eetgerei groeide snel.

Kurt en Isabel waagden de sprong en stelden een volwaardige collectie met schalen, kommetjes en houten borden samen.
Op zoek naar de juiste houtsoorten kwamen ze via een contactpersoon terecht bij kleine lokale leveranciers op het eiland Java. Wood & Food was geboren.


Een duurzame samenwerking met lokale producenten
De Wood & Food collectie wordt vervaardigd uit teak en versteend (fossiel) hout.
Kurt en Isabel importeren voor de Prananatha Wood & Food collectie enkel volledig afgewerkte producten. Hiermee ondersteunen ze de lokale Javaanse economie in het hele productieproces.


Momenteel staan er 500 tot 1000 lokale ambachtslieden op loonlijst. 
Er wordt streng gewaakt over de werkomstandigheden. De werknemers krijgen een volwaardig loon en kinderarbeid is niet toegestaan.

Van elk model uit de collectie worden 200 tot 10.000 stuks met de hand gemaakt.
De lokale contactpersoon van Kurt en Isabel waakt continu over de kwaliteit van het materiaal en het afgewerkte product.

Je kan er dus op rekenen dat de schalen, kommetjes en borden van de Wood & Food collectie met de grootste zorg vervaardigd worden.

Uniek in België
De Wood & Food collectie is uniek in België en enkel bij Prananatha te verkrijgen.Door rechtstreeks en met lokale producenten te werken, kunnen Kurt en Isabel regelmatig nieuwe modellen naar België halen.
Op basis van feedback van klanten worden de producten ook regelmatig bijgestuurd en krijgt de collectie een extra dimensie.

Duurzaamheid én kwaliteit voor iedereen
De Wood & Food producten kan je nu al bewonderen in verschillende horecazaken in België en Nederland. En niet alleen restaurants houden van het duurzame design. Met Wood & Food haalt ook de hobbykok unieke stuks in huis aan een betaalbare prijs. Het houten eetgerei is bovendien geschikt voor dagelijks gebruik.

Binnenkort wordt de collectie uitgebreid met modellen uit natuursteen in Indiaas marmer. Kurt en Isabel blijven er bovendien over waken dat ook de productie met deze materialen de lokale economie ten goede komen.

De Wood & Food collectie van Prananatha ontdek je in de winkels in Waasmunster en. Volg ons op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwigheden.